Z miłości do jedzenia - najlepsze przepisy polskich blogerów

okładka Z_milosci_do_jedz

Już 1 lipca 2013 ukaże się oczekiwana przez miłośników kuchni książka „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”. Inspiracją do jej powstania były przepisy nadesłane przez blogerów, którzy wzięli udział w wyborach Kulinarnego Bloga Roku 2012 organizowanego pod auspicjami marki Lurpak.

W przedmowie napisanej przez cenionego i znanego krytyka kulinarnego oraz jurora w konkursie, Piotra Bikonta, możemy przeczytać: „To już druga taka książka, pokłosie kolejnej edycji całorocznego konkursu na blog kulinarny roku. … Przede wszystkim trzeba podkreślić, że druga edycja konkursu okazała się jeszcze bardziej udana od pierwszej…..

Warto mieć tę pozycję na półce z książkami kucharskimi, bo wiele z zawartych w niej przepisów stanowi znakomity materiał wyjściowy do własnych, smakowitych eksperymentów w kuchni. …. Ja sam odkryłem w ty m materiale wiele ciekawych inspiracji, które znalazły odbicie w naszym

domowym jadłospisie. …. Otóż wyraźnie widać, że nasz konkurs trafił na grunt niezwykle podatny, jako że zjawisko blogów kulinarnych rozwija się bardzo dynamicznie, bo gotowanie stało się nad Wisłą szczególnie modnym hobby. Do tego wyjątkowo pozytywnym w wymiarze społecznym, bo przecież mało co tak pozytywnie wpływa na relacje międzyludzkie, jak wspólne jedzenie i jego przygotowywanie”.

Książka zawiera ponad 70 przepisów. Podzielona jest na 7 działów, tak jak konkurs podzielny był na 7 zadań: „Słodkie maślane wypieki”, „Jajko na dzień dobry”, „Słone przekąski dla kibiców”, „Świeże ryby i owoce morza”, „Wykwinty ziemniak”, „Domowe pieczywo”, „Sylwestrowe kreacje kulinarne”. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem. Jest to niewątpliwie cenna podpowiedź jak w mistrzowski sposób podać przygotowywane danie.

Książka ta na pewno będzie dobrze służyła wszystkim czytelnikom, bez względu na to, czy dopiero zaczynają gotować, czy też dobrze radzą sobie w kuchni. Czy lubią prostotę w potrawach, czy też bardziej wyrafinowane dania.

Sięgnij po zawarte w tej książce przepisy, a przyrządzisz naprawdę oryginalne, pyszne potrawy i sprawisz przyjemność swoim bliskim.

Gotowanie w domu jest jedną z podstawowych umiejętności, która może dostarczyć wiele przyjemności. Nie tylko przygotowującemu posiłki, ale również jego bliskim. To jeden z lepszych sposobów na pogłębienie relacji między ludźmi. Bez względu na to, czy jesteśmy początkującymi, czy dobrymi kucharzami, czy cenimy prostotę w jedzeniu, czy też bardziej wyrafinowane potrawy, na pewno powinniśmy sięgnąć po książkę będącą zwieńczeniem Wyborów Kulinarnego Bloga Roku 2012 - „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy blogerów” - która ukazała się 1 lipca w księgarniach.

Inspiracją do powstania tej książki były przepisy nadesłane przez blogerów kulinarnych, którzy wzięli udział w konkursie organizowanym pod auspicjami marki Lurpak. Wśród przepisów wybranych do książki są receptury, które zostały najwyżej ocenione przez internautów oraz znanego krytyka kulinarnego i przewodniczącego konkursowego jury - Piotra Bikonta.

W książce czytelnik znajdzie zarówno wyrafinowane i niecodzienne przepisy niewymagające dużego zaangażowania czasowego oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej uwagi. Przygotowując chleb różany, maślane ciasteczka z soi, piłkarskie sajgonki z domowymi chipsami, czy maślanego pstrąga na boczku, cytrynie i pietruszce, czytelnik na pewno zaskoczy swoich najbliższych. „Z miłości do jedzenia” to książka kucharska z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi dużo frajdy: „…Warto mieć tę pozycję na półce z książkami kucharskimi, bo wiele z zawartych w niej przepisów stanowi znakomity materiał wyjściowy do własnych, smakowitych eksperymentów w kuchni…. Ja sam odkryłem w tym materiale wiele ciekawych inspiracji, które znalazły odbicie w naszym domowym jadłospisie…” (Piotr Bikont)

Sięgnij po zawarte w tej książce przepisy, a przyrządzisz naprawdę oryginalne i pyszne potrawy.

Do dzieła!

chleb rozany_przepis